Můj blog nyní nabízí 54 ČLÁNKŮ. Doporučuji vám navštívit - EROTICKÉ POMŮCKY - moji druhou stránku o erotických pomůckách.

pondělí 10. září 2012

Máte něvěru se ženou? Muži ji odpustí! (stejně tak s erotickou pomůckou)



Ženy jsou naopak k nevěře partnera s mužem mnohem méně shovívavé. Překáží jim dokonce více, než nevěra s jinou ženou ...

Velmi zajímavý průzkum provedli vědci z amerického Texasu. Zabývali se nevěrou a tím, jak na ni lidé reagují, a výsledky publikovali v časopise Personality and Individual Differences.

Jejich výzkumu se zúčastnilo přes 700 studentů. Vědci jejich vyzvali, aby si představili, že mají partnera, se kterým mají ideální a romantický vztah. A ptali se: jak byste reagovali na nevěru?

Pokud by dotázané ženy partner podvedl s jinou ženou, zůstala bs jím pouze každá třetí. Pokud by mužem byla partnerka nevěrná s mužem, pokračoval by ve vztahu jen každý čtvrtý.

Odlišné čísla prokázalo zkoumání "homosexuální" nevěry. Pokud by si partnerka začala s jinou ženou, pro šesti z deseti mužů by to nebyl důvod k rozchodu.

Naopak jen 26 procent žen by zůstalo s partnerem, pokud by se zapletl s jiným mužem. Zatímco mužům až tak moc nevěra partnerky se ženou nepřekáží ve srovnání s nevěrou s jiným mužem, u žen je to naopak.

Co z toho vědci usuzují? Autoři studie se domnívají, že to souvisí s evolučními vlivy: žena se více bojí toho, že zůstane opuštěná a nezajištěných. Muž, pokud nehrozí, že by z nevěry mohly být nemanželské děti, je k partnerčiny nevěře shovívavější.

Psycholog David J. Ley na serveru Psycholog Today ale nesouhlasí a ptá se: "Jsou muži, kteří přijmou nevěru partnerky s jinou ženou, protože jsou méně znepokojeni a nehrozí jim nemanželské dítě, nebo spíše doufají, že mají šanci užít si sex ve třech?"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.