Můj blog nyní nabízí 54 ČLÁNKŮ. Doporučuji vám navštívit - EROTICKÉ POMŮCKY - moji druhou stránku o erotických pomůckách.

pondělí 10. září 2012

Má váš vztah budoucnost? Zpestřete jej erotickou pomůckou a další tipy!



Pokud ve vztahu chybí vášeň, změní se z mileneckého na přátelský. Ne každému to však stačí.

Milování vztah posiluje.

Máte se rádi a žijete ve společné domácnosti několik let. Víte, že on je ten, na koho se můžete spolehnout, komu se vždy můžete vysťažovať a pochopí vás. Má to však jeden malý háček. Nemáte spolu sex. Je takový vztah v pořádku? Co s tím? Třeba to vůbec řešit?


Stále více partnerství funguje velmi podobně. Model vztahu, kde funguje všechno, kromě intimního života, není vůbec vzácné. Sex jednou za tři měsíce? Zcela normální.

I mladá právnička Petra má stejný problém. "Můj partner je úžasný, vše na něm mi vyhovuje. Miluji ho, máme mnoho společných zájmů, umí mě rozesmát a pokud je třeba, dokáže mi pomoci a podpořit mě. Jediné, co mi chybí je milování. Nevím ani proč, ale najdeme si na to čas tak jednou za pár měsíců. Snažím se náš vztah oživovat, ale ty jiskřičky už jsou minulostí. Mám v takovém vztahu zůstat, nebo si hledat někoho jiného? "


Na začátku každého vztahu je sex téměř naším každodenním menu. Ráno, poledne či večer, nebo i několikrát za noc.Nevieme se jeden druhého nabažit. Později však přichází realita, každodenní život, práce, a sexu je stále méně.

Podle psychologů se vztah začíná měnit zhruba tak po dvou, protože už si začínáme uvědomovat nejen pozitivní, ale i negativní stránky svého partnera. O to víc, pokud s ním žijeme v jedné domácnosti. Vášeň ve vztahu přestává být na prvním místě.

Pro zdraví vašeho vztahu je však sex velmi důležitý. "Je to ten nejintimnější a nejbližší kontakt plný něhy, vyjádření citů k tomu druhému," vysvětluje psycholožka a odbornice na partnerské vztahy Jitka Douchová.

Jenže co když sex ve vztahu chybí úplně, nebo je jen velmi vzácnou, přímo slavnostní záležitostí? Má takový vztah perspektivu?

Důvodů, proč tomu tak je může být více. Například vaše lenost, nedostatečná komunikace s partnerem, narození dítěte. Nebo prostě jen ztráta obdivu k vašemu partnerovi, což je i případ Martiny. Její bývalí byly velmi úspěšní muži, ten současný je však zcela jiný.

"Nemá žádnou závratnou kariéru ani velké ambice. Ze začátku mi to nevadilo, "tvrdí Martina. "Naopak, líbilo se mi, že je z jiného světa. Přitahoval mě, mezi námi byla neuvěřitelná chemie. "Po čase jí ale jeho lehkomyslnost a nezodpovědnost začala překážet.

Zatímco ona dokončila vysokou školu a našla si lepší zaměstnání, Peter se o kariéru nezajímal. Najednou cítila, že je úspěšnější než on. Přestala na něj vzhlížet a přestal ji bavit i sex s ním. Začala uvažovat o rozvodu a dokonce se i odstěhovala.

Později zjistila, že bez něj neumí žít a přemýšlí nad tím, že by mu chtěla dát druhou šanci. "Pokud se začne snažit, možná se to změní a budeme po sobě toužit opět," doufá se.

Šance na změnu existuje, potvrzuje to i odbornice Jitka Douchová: "Pokud je Martinina touha zablokována psychicky, tedy ztrátou respektu a obdivu k partnerovi, je pravděpodobné, že pokud se on změní, může mít jejich vztah budoucnost.
Sex? Nemám na to ani pomyšlení

Ve většině případů, když se spolu partneři nemilují, jsou důvody celkem prozaické: stres, přepracovanost, program nabitý prací a koníčky. Když po náročném dni plném starostí, termínů a odpovědnosti přijdete domů, více než po sexu zatoužíte možná tak po dobrém jídle a dlouhém spánku, který vás dobije energií na další náročný den.

Sex po práci? Ani náhodou, říká 7 z 10

Když budete podobně fungovat dlouhodobě, ani nebudete vědět jak, a sex se z vašeho života vytratí. A s ním i vášeň a později možná i láska.

"Můj manžel a já jsme se na začátku vztahu milovali dlouho do noci, někdy ještě i ráno. Dnes, po šesti letech je milování pouze jakousi povinností, kterou si oba sice rádi, ale pouze jednou za čas odbijeme. Začínáme se jeden druhému odcizovat, dokonce někdy přemýšlím, jestli bychom se neměli odloučit, "vypráví další mladá zaměstnaná žena.

Stres, pracovní nasazení, nebo dokonce sklony k workoholismu jsou často důvodem, že v poslední době ztrácejí o sex zájem zejména muži. Je to překvapující zvrat, protože častěji se v této souvislosti vtipkuje o unavených ženách vyhovárajúcich se na bolest hlavy.
Sourozenecká láska

Podle odborníků se partneři, kteří se nemilují, stávají spíše přáteli než milenci. Co není problém, pokud máte šedesát let a spíše jako společné milostné hry si zajdete na víkend s rodinou na chatu do lesa.

Když máte něco po třicítce a měly by vás čekat desítky let bez sexu, je to přece jen horší. Tehdy byste měli uvažovat nad tím, zda je to skutečně problém, který se dá vyřešit, nebo jednoduše dlouhodobý stav, který se nezmění.

Pokud pro vás a pro partnera není sex až tak podstatný, pak je vše v pořádku. Ale když jeden z vás strádá, vztah se časem naruší. "V takovém případě je pouze otázkou času, kdy se dostaví krize," říká psycholožka Douchová.

Pokud byste chtěli prázdnotu po chybějícím milostném životě miminkem, i to by bylo řešení. Odborníci jsou však k tomuto řešení skeptičtí. Dítě vám sice změní život, ale určitě nevyřeší vztahové problémy.

"Dítě těžko může samo o sobě zachránit vztah. Nerozhodujte se tedy podle tıkajících biologických hodin, v tom případě bych se obávala budoucích problémů a nevěr, "radí psycholožka.
Jak to vyřešit?

Soustřeďte se na váš vztah. V žádném případě se nespoléhejte, že se "to nějak vyřeší samo". Nic takového totiž neexistuje. Povídejte si více o vašich potřebách, touhách, problémech, pocitech. Je to těžké, ale najděte si chvilku namísto sledování televize. Věnujte se jeden den do týdne sami sobě. Jděte se kole, zahrajte si spolu tenis, jděte na večeři či do kina.

Buďte více spolu v pravém slova smyslu. Řešte stres v práci, nedostatek času aktivní. Vždyť milování není jen fyzickou záležitostí, obyčejnou potřebou ukojit své libido. Je to čas, který věnujete jen jeden druhému, je to něco velmi intimní a emotivní. Milování je to, co vás jistě sblíží, pokud jste se již odcizili.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.