Můj blog nyní nabízí 54 ČLÁNKŮ. Doporučuji vám navštívit - EROTICKÉ POMŮCKY - moji druhou stránku o erotických pomůckách.

pondělí 10. září 2012

Nemáte chuť na sex, erotické pomůcky ani erotiku? Co s tím?



Je normální, když partner nepotřebuje sex?

Otázka od čtenářky Katky

Dobrý den pane doktore,

chtěla bych se Vás zeptat na dvě věci. Je normální, když partner nepotřebuje sex, něhu, doteky a intimitu? Dnes je to 64-tý den, co jsme se s přítelem jeden druhého ani nedotkli, a to doslova! Zaťala jsem se, protože i k dosavadním nežnôstkam přicházelo jen z mé iniciativy. Po 5-ti letech mě to už přestalo bavit. Teď jen čekám, co se stane. Pokud i něco řeknu nahlas, tak přítel řekne, ať nic si nehraju a zase se věnuje své stupidní počítačové hře, nebo čumeniu do telky.

Druhá otázka je, že urolog mu diagnostikoval oligoastenozoospermiu, myslíte, že s touto diagnózou by mohl mít někdy děti?
Děkuji velmi pěkně za odpovědi už předem.

Odpověď od našeho odborníka, sexuologa Martina hřivnáče

Začnu odpovědí na druhou otázku, protože je jednodušší. Oligoastenozoospermia znamená menší počet a slabší pohyblivost spermií. Mám spoustu pacientů s takovouto diagnózou, jejichž partnerka otěhotněla spontánně. Pokud se spontánně otěhotnět nedaří, je možné se pokusit o umělé oplodnění ve zkumavce. Nevím, jaké vyšetření urolog zrealizoval, ale vždy je třeba usilovat o zjištění příčiny zhoršené plodnosti. U partnera by se mělo provést hormonální vyšetření a mikrobiologické vyšetření k vyloučení infekce, jako příčiny zhoršeného spermiogramu. Pokud je spermií méně než 5 milionů, doporučujeme i genetické vyšetření.

Odpovědět na první otázku je složitější. Dostávám spoustu otázek na téma co s partnerem, který nemá chuť na sex, nepotřebuje doteky, laskání, ale jinak je soužití bezproblémové a mnoho žen se navzdory těmto problémům plánuje za takového partnera vydat. I ve vašem případě zřejmě sex k partnerskému životu partner nepotřebuje. Z mého pohledu bych u partnera doporučoval hormonální vyšetření, kde můžeme odhalit sníženou hladinu testosteronu a následně aplikovat účinnou léčbu. Podle mých zkušeností je však tato příčina vzácná. Nechuť na sex je buď způsobena rozdílným sexuálním apetitem, který je vrozený a projeví se po odeznění období zamilovanosti, nebo je důsledkem hlubších problémů ve vašem vztahu. Nechci být pesimista, ale když jste spolu s partnerem problém nevyřešily za 5 let a ani více než 2 měsíce bez dotyků nedonútili partnera ke změně, vidím perspektivu pokračování vašeho vztahu velmi problematicky. Někdy je opravdu lepší takový vztah ukončit, protože oba partneři mohou být šťastnější s jiným partnerem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.